Ibland är det fascinerande att tänka på livets sliding doors. Anledningen till att jag sökte sjukgymnastutbildningen (som den hette då) var för att jobba med idrottsskador och den stora drömmen var att bli sjukgymnast åt ett fotbollslag. Kvinnohälsa fanns faktiskt inte ens med i tankarna på den tiden och det var alltså ingen självklarhet att jag skulle snubbla in på detta spår. 
 
När jag blev gravid med min första son 2015 kunde jag precis lika lite om graviditet och förlossning som vem som helst. Då pratades det inte lika mycket om förlossningsskador som idag och det fanns inte med på kartan att det skulle kunna drabba mig. Jag var bara så taggad inför förlossningen och att få träffa min lilla pojke. Men förlossningen blev en katastrof som slutade med sugklocka och en stor förlossningsskada som upptäcktes först många år senare. En riktigt traumatisk upplevelse som både fysiskt och psykiskt tog lång tid att bearbeta. 

Något var fel

Jag kände ganska snabbt att någonting inte stod rätt till. Jag sökte under många år hjälp hos läkare efter läkare, barnmorska och uroterapeut, men alla sa samma sak “det ser fint ut, det är inget som är fel”. Men hallå! Jag är 26 år och har en mängd besvär, det är väl omöjligt att det är såhär det ska vara?
 
Bristen på hjälp gjorde att jag själv började läsa på. Vad kan JAG göra åt mina besvär? Till en början var det för min egen skull men ganska snart började en tanke växa fram, ”tänk om jag som fysioterapeut skulle kunna jobba med detta och hjälpa andra kvinnor i samma situation”.

Vidareutbildat mig inom kvinnohälsa

Sedan dess har jag vidareutbildat mig inom kvinnohälsa och gått alla kurser och utbildningar som finns inom området. Min främsta drivkraft är att ingen ska behöva gå igenom samma vårdkarusell som jag behövt gå igenom. Ingen ska behöva känna att den inte blir tagen på allvar. Ingen ska få höra att “allt ser fint ut” och samtidigt gå runt med besvär utan att få hjälp. 
 
Jag vill ge kvinnor en trygg resa från tidig graviditet till efter förlossningen och stötta dem så länge de behöver mig.
Har du besvär? Jag hjälper dig gärna.
Kontakta mig här.